10/12/11

Τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α'

 
Τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α'

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος θα τελέσει την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011 τη θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας.



Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος θα προστεί του τέταρτου ετησίου μνημοσύνου του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄ και θα εκφωνήσει τον Επιμνημόσυνο λόγο.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος θα μεταβεί στο παλαιό Κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνος Λευκωσίας, όπου και θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου και θα καταθέσει στέφανο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και ώρα 19.00’μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου διοργανώνει επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από της εκδημίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄, φιλολογικό μνημόσυνο με ομιλητή το Δρ Ανδρέα Φυλακτού, Διευθυντή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, με θέμα: «Χρυσόστομος Α΄: ο φλογερός Ιεράρχης».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται, επίσης, μέσα στα πλαίσια της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από της ίδρυσης και της λειτουργίας των Χριστιανικών Συνδέσμων Γυναικών, των οποίων ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Α΄ υπήρξε ιδρυτής και Πνευματικός Πατέρας.

Σημείωση: Δηλώσεις, για κατάθεση στεφάνων, στο τηλέφωνο 99446002, Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο Λουκά Λουκά, Προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Λευκωσίας.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
09 Δεκεμβρίου 2011.

***************************************************************************

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ σάς προσκαλεί στο Φιλολογικό Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α΄, που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από της εκδημίας του και τριάντα χρόνων από της λειτουργίας των Χριστιανικών Συνδέσμων Γυναικών, των οποίων υπήρξε ιδρυτής και Πνευματικός Πατέρας.

Το Μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:00΄ μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ (Περίβολος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννου).

Ομιλητής θα είναι ο Δρ Ανδρέας Φυλακτού, Διευθυντής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, με θέμα: «Χρυσόστομος Α΄, ο φλογερός Ιεράρχης».

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Σχήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας και από τη Βυζαντινή Χορωδία της Ι.Α.Κ. «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Κατά τη Θεία Λειτουργία της ίδιας Κυριακής, θα τελεστεί Εκκλησιαστικό Μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου.

Πέρας προσέλευσης: 6:45΄ μ.μ.
Π.Α. μέχρι Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Τηλ.: 22554696, 22554610