21/2/12

Απόστολος Αντρέας – Σχεδιαζόμενη καταστροφή του πολιτισμού και της θρησκευτικής μας κληρονομιάς

21 Φεβρουαρίου 2012

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών συμμερίζεται τις ανησυχίες του Αρχιεπίσκοπου, για την επικίνδυνη κατάσταση που βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα, το οποίο αφέθηκε στο έλεος του χρόνου με αποτέλεσμα το κτίριο να διαβρωθεί επικίνδυνα σε σημείο μάλιστα να κινδυνεύει με κατάρρευση.





Για ακόμα μια φορά παρακολουθούμε την αδιαφορία του κατοχικού καθεστώτος για τα ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μας μνημεία/εκκλησίες όταν την ίδια στιγμή στις ελεύθερες περιοχές τα αντίστοιχα μνημεία των Τουρκοκυπρίων φυλάσσονται ως «κόρη οφθαλμού».



Η απαράδεκτη τουρκική ασυδοσία και ο μη σεβασμός στα ιερά σύμβολα του πολιτισμού στις κατεχόμενες περιοχές, συνεχίζεται χωρίς τέλος.



Αναμένουμε την άμεση επέμβαση της Κυβέρνησης και την καταγγελία στα αρμόδια σώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την σκόπιμη καταστροφή των θρησκευτικών και των πολιτιστικών μας μνημείων που έχει απώτερο σκοπό τον αφανισμό του χριστιανικού στοιχείου από την κατεχόμενη γη μας. Υπογραμμίζουμε και υπενθυμίζουμε τις αντιδράσεις των Τουρκοκύπριων διδασκάλων έναντι της δημιουργίας ισλαμικών σχολείων από τις αρχές του κατοχικού καθεστώτος.



Ζητούμε επίσης να γίνουν και τα απαραίτητα διαβήματα ώστε να αρχίσουν άμεσα και χωρίς άλλη αργοπορία, οι εργασίες για επιδιόρθωση και αποκατάσταση της Μονής του Απόστολου Αντρέα.







ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ