12/4/12

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου (Λατσιών)

᾿Εφημέριοι· Πρωτοπρεσβ. Κυριάκος Γεωργίου (τηλ. 22481482), Οἰκον. ᾿Ανδρέας Παναγῆ (τηλ. 22481152) καί Οἰκον. Θεοχάρης Φιλίππου (τηλ. 99220940).
Ψάλται· Σῶζος Χαραλαμπίδης καί Βαρνάβας ῾Ιεροδιακόνου.
᾿Επίτροποι· Οἰκον. ᾿Ανδρέας Παναγῆ, Μιχάλης ᾿Αντωνίου, Σόλων Κασίνης, Κώστας Παναγῆ, Βασούλα Κωνσταντίνου, Κώστας Παπαχρίστου, Κυριάκος ῎Ινιος καί Κωνσταντῖνος Γρηγοριάδης.



Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ενορίας 
Εορτασμός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου
Οι εκτοπισμένες ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τιμούν τον Άγιο Γεώργιο

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσoστόμου, όπως πέρυσι έτσι και εφέτος, οι κάτοικοι των τουρκοκρατούμενων ενοριών και κοινοτήτων της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας εορτάζουν τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο στην προσφυγιά, την Κυριακή του Θωμά, 22 Απριλίου 2012, στις 6:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λατσιών.
Καλούμαστε να συμμετάσχουμε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, όπου κατά τον οποίο θα αναπεμφθεί δέησις υπέρ υγείας των απανταχού συμπατριωτών μας που ζουν στην προσφυγιά, καθώς επίσης υπέρ απελευθέρωσης της πατρίδας μας, ανεύρεσης των αγνοουμένων μας και ανάπαυσης των ψυχών εκείνων που απεβίωσαν πριν και μετά την εισβολή του 1974.
Του Εσπερινού θα προστεί και θα κηρύξει, εκ μέρους του Μακαριωτάτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.
Οι κατεχόμενες ενορίες και κοινότητες που έχουν ως πολιούχο τον Άγιο Γεώργιο είναι οι ακόλουθες:
1. Ενορία Αγίου Γεωργίου, παλαιά πόλη της Λευκωσίας
2. Ενορία Αγίου Γεωργίου, Άσσιας
3. Ενορία Αγίου Γεωργίου, Κυθραίας
4. Ενορία Αγίου Γεωργίου, Τύμπου
5. Κοινότητα Βατυλής
6. Κοινότητα Βώνης
7. Κοινότητα Έξω Μετοχίου
8. Κοινότητα Μιάς Μηλιάς
9. Κοινότητα Γούφες ή Βούφες
Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιερής εικόνας, κατά την οποία θα παιανίζει η φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου.
Ακολούθως, θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι παρευρισκόμενοι να επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφίας των κατεχόμενων ενοριών μας.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου www.churchofcyprus.org.cy και εγγραφείτε στο να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο στο: office@churchofcyprus.org.cy
Από τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές των ανωτέρω Ενοριών.
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
4 Απριλίου 2012.