21/5/12

ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ & ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ



Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, και η Διευθύντρια, Καθηγήτρια κα Καλή Αλυσανδράτου, κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ., την Πέμπτη, 17 Μαΐου, επισκέφθηκαν την «Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία» (Π.Ε.Ε.) του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του Εκκλησιαστικού ΙΕΚ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσά-λων.


• Στα προπύλαια της Σχολής τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο και την Διευθύντρια υπεδέχθησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, ο Διευθυντής της Σχολής Καθηγητής Θεολόγος κ. Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, ο Διευθυντής της Εστίας Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γ. Στάμος, οι Καθηγητές και οι Ιεροσπουδαστές, Κληρικοί και εργαζόμενοι στο Εκκλησιαστικό αυτό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

• Ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους της Σχολής και της Εστίας, που βρίσκεται σε ένα θαυμάσιο τοπίο, στο οποίο κυριαρχεί ο Ι. Ναός του Αγίου Μηνά, θαύμασε την επικρατούσα τάξη και καθαριότητα, την καλή συντήρηση του κτιρίου, καθώς και την υποδειγματική λειτουργία της Εστίας, που οφείλονται στην άοκνη προσπάθεια του Σεβ. κ. Κυρίλλου, του Θεοφιλ. κ. Σεραφείμ και όλων των εργαζομένων στο ΙΣΔΕ και την Εστία.
• Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσφορά του ΙΣΔΕ και του ΙΕΚ στην περιοχή, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ευχαρίστησε για την φιλόφρονα υποδοχή και τα όσα με πολλή πατρική αγάπη ο Σεβ. κ. Κύριλλος προσφέρει προς το Σχολείο και τόνισε την σημασία που έχουν οι Εκκλησιαστικές Σχολές για την ζωή της Εκκλησίας, και το ενδιαφέρον και της Πολιτείας και της Εκκλησίας για την εύρυθμη λειτουργία των Περιφερειακών Εκκλησιαστικών Εστιών, παρά τα αυξημένα οικονομικά προβλήματα. Στην συνέχεια ο Σεβ. κ. Δωρόθεος ευχήθηκε στους Καθηγητές τους ιεροσπουδαστές για την αναστάσιμη περίοδο και διένειμε σε όλους τις εικόνες που έχει φιλοτεχνήσει το Δ. Σ. της Ε.Ε.Ε., ως ευλογία και ανάμνηση της επισκέψεως.

• Εν συνεχεία η αποστολή παρακάθησε σε γεύμα στην τράπεζα του σχολείου, κατά το οποίο αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και ευχές και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώ-τιδος κ. Κύριλλος απένειμε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ τον χρυσό Σταυρό του Αγίου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, «σε αναγνώριση», όπως είπε, «των υπηρεσιών που προσφέρει στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση».


• Το απόγευμα, η αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα.