4/6/12

Η Α. Μ. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (8-11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012)

 

Επίσημη επίσκεψη της Α.Μ. του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών στην Εκκλησία της Κύπρου










Η Α. Μ. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ
κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ
ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
(8-11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012)

Η Α. M. ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ύστερα από  πρόσκληση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, φτάνει, με ειδική πτήση, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας την Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012 και ώρα 12.00΄ μ., προς πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στη νήσο μας. Τούτον θα συνοδεύουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκυ κ. Σέργιος, ως και άλλοι κληρικοί και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Στις 13.30’ θα ακολουθήσει η επίσημη υποδοχή των Υψηλών Επισκεπτών μας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, τον Κλήρο και το λαό.
Την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012, οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.
Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένων των δύο Προκαθημένων, θα τελεσθεί και τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012, επ’ ευκαιρία της εορτής του Ιδρυτή και Προστάτη της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως.
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος θα έχει, ακόμη, συνάντηση με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 και ώρα 13.30΄. 
Από την Κύπρο ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 και ώρα 16.15΄.
Σχετικό είναι το Πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Υψηλού Επισκέπτη μας, που συναποστέλλεται.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
           31 Μαΐου 2012.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Τονίζουμε ότι για σκοπούς ασφάλειας των υψηλών προσκεκλημένων μας, τα Μέσα Ενημέρωσης οφείλουν να καλύψουν την επίσκεψη με διαπιστευμένους δημοσιογράφους, και να αποστείλουν προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, αρ. πολιτικής και δημοσιογραφικής ταυτότητας). Για το σκοπό αυτό μπορούν να επικοινωνούν, μέχρι την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012, με τον κ. Μιχάλη Σπύρου στο τηλέφωνο 22554657 και φαξ 22346307. Παρακαλούμε, ακόμη, όπως οι δημοσιογράφοι, φέρουν μαζί τους τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες.