5/9/12

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνόδων

Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβίου 2012, έγιναν δεκτοί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο, οι Επίσκοποι και οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνόδων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής, Επίσκοπο Τεργέστης Giampaolo Crepaldi και τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ.

Το Συμβούλιο των Επισκοπικών Συνόδων βρίσκεται στην Κύπρο από τις 3 Σεπτεμβρίου, και πραγματοποιεί Συνέδριο της Επιτροπής για κοινωνικά θέματα, μέσα στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε..
Ο Μακαριώτατος τους υποδέχθηκε με πολλή χαρά, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Καλωσορίζοντας, τους κληρικούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τους ευχήθηκε καλή παρανομή στο νησί μας, το οποίο έχει την ιδιαίτερη ευλογία από το Θεό να είναι από τους πρώτους τόπους που έφθασε το κήρυγμα της Αναστάσεως του Χριστού και ιδρύθηκε το 45 μ. Χ., με τη χειροτονία Επισκόπων, η Αποστολική Εκκλησία της Κύπρου.
Αναφέρθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, στη συνεχιζόμενη καταστροφή της πολιτιστικής, Χριστιανικής κληρονομιάς, ένεκα της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, από τον Ιούλιο του 1974. Επίσης, αναφέρθηκε στην οικονική ύφεση που ταλανίζει τους ανθρώπους, και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφει στο θέμα του Συνεδρίου των Επισκόπων.
Ακολούθως, ο Μακαριώτατος Αρχεπίσκοπος Κύπρου, μετά από σύντομη ξενάγηση στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, στο οποίο πριν δύο χρόνια φιλοξενήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των φιλοξενουμένων μελών του Συμβουλίου. 
Μετά την ολοκλήρωση του γεύματος, προσέφερε  σε όλους δώρα, ιδιαίτερα στον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ, ο οποίος έχει την επέτειο των 25 χρόνων ιερωσύνης.
 Ο Μακαριώτατος, αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου, του επισήμανε ότι, θέλει να αισθάνεται τη συνεχή συμπαράσταση της Εκκλησίας Κύπρου στην Μαρωνίτικη κοινότητα και απέναντι στον ίδιο προσωπικά, τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών. Αυτό, είπε χαρακτηριστικά, είναι κάτι που επισημάναμε, και στο ίδιο προσωπικά, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ποιμαντική ευθύνη της Μαρωνιτικής κοινότητας Κύπρου.
Ακολούθως, έλαβε το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ, ο οποίος από την πλευρά του και εκ μέρους όλων ευχαρίστησε το Μακαριώτατο για την αγάπη και την καλοσύνη, που πάντοτε δείχνει προς όλους. Η κοινότητα των Μαρωνιτών Κύπρου γνωρίζουν τη ζεστή καρδιά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και ευγνωμονούν για το ενδιαφέρον του. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, εκ μέρους όλων για την φιλοξενία και το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν τους.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ευχήθηκε σε όλους καλή παραμονή στο νησί μας και με το καλό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με υγεία, αποκομιζοντας πλούσιες εμπειρίες, τόσο από το Συνέδριο, όσο και από την προσκυνηματική παρουσία τους στο νησί μας.
Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας