28/11/12

"Η κρίση αρρωσταίνει τους θεσμούς"

«Η απιστία, η υποκρισία, η υπονόμευση, η κατάχρηση είναι οι ασθένειες πού κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε• η αρρώστια όμως του ανθρώπου αρρωσταίνει και τους θεσμούς», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο 22ο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.



Επιχειρώντας να εμψυχώσει το δυναμικό της Eλληνικής Aστυνομίας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά: «Είστε από τις δυνάμεις εκείνες πού πλήττεστε πολλές φορές ύπουλα, αλίμονο όμως, αν το βάλουμε κάτω. Πρέπει να βλέπουμε τον καθένα ως εικόνα Θεού. Δεν παίζει ρόλο σε ποια παράταξη ανήκουμε. Αυτή την ώρα χρειάζεται η συνεργασία όλων μας».

«Δάνεια παίρνουμε από το ΔΝΤ, αξίες και αρχές δεν μπορούμε να πάρουμε. Πρέπει να δώσουμε αίμα αγωνιστικό. Ποιο είναι το φάρμακο; Η μετάνοια. Μετανιώνω σημαίνει αλλάζω μυαλό, αλλάζω μέσα μου εσωτερικά και αυτό γίνεται πράξη στη κοινωνία», επισήμανε ο Μακαριώτατος, σημειώνοντας ακόμη πως «όταν ο Θεός δεν υπάρχει, όλα επιτρέπονται. Αν δεν έχουμε πατέρα, δεν έχουμε και αδέλφια. Αν όλοι μαζί ενωμένοι αντιμετωπίσουμε την κρίση, μπορεί να γίνει αλλαγή. Δεν γίνεται όμως αλλαγή καμία αν δεν αλλάξει ο άνθρωπος εσωτερικά. Γι’ αυτό και οφείλει να αλλάξει τη σχέση του με το Θεό».

Εκτός από τον Μακαριώτατο, το παρών στο συνέδριο έδωσαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, βουλευτές κι εκπρόσωποι κομμάτων.


Σμαραγδή Καράγιωργα