14/12/12

Την αξία της ευεργεσίας

Τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μιχαήλ Θεοδώρου και ο ιερέας του νοσοκομείου π. Σιλουανός Καλαντζής.



Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριωτάτου, ο Οικονομικός Διευθυντής του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ι.Α.Α., Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, οι Φωτεινή Λιβανού και Αθανάσιος Μαρτίνος με τη βοήθεια των οποίων δημιουργήθηκε αυτό το έργο, εκπρόσωποι του ιδρύματος "Θώραξ", πολιτευτές, αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην αξία της ευεργεσίας λέγοντας πως υποδηλώνει την αγάπη των Ελλήνων μεταξύ τους, τονίζοντας εξάλλου πως και το οικόπεδο που βρίσκεται το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ήταν ,μια δωρεά της Ι. Μ. Πετράκη, όταν υπήρξε ανάγκη.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας μεταφέροντας το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τόνισε "η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που εγκαινιάζεται σήμερα αποτελεί μια μαρτυρία ότι παρ' όλη την κρίση, παρ' όλες τις δοκιμασίες η συστηματική δουλειά δεν έχει σταματήσει. Τέτοια έργα μας ενώνουν και μας δίνουν κουράγιο". Αναφέρθηκε, επίσης, στην αξία των χορηγιών αυτή τη δύσκολη εποχή, ενώ επισήμανε πως οι Έλληνες γιατροί είναι από τους καλύτερους στον κόσμο και ολοκλήρωσε το χαιρετισμό με τρία μηνύματα πολύτιμα σε δύσκολους καιρούς "Μήνυμα ενότητας, μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και μήνυμα αισιοδοξίας".

Η νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δώδεκα κλινών θα λειτουργήσει σε τρεις ημέρες.

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Τατιάνα Μπόλαρη