19/1/13

Μνημόσυνο αειμνήστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου υπενθυμίζει ότι, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μακαρίου, το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, ημέρα που ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Μακάριος εόρταζε τα ονομαστήριά του, θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, περί το τέλος της θείας Λειτουργίας, το Μνημόσυνο αυτού.
Τη θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και ακολούθως γύρω στις 9.00΄ π.μ. θα προστεί του Μνημοσύνου.
Στο Μνημόσυνο θα παραστούν, επίσης, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου, η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλης Παπαϊωάννου καθώς και οι άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας.
Σημειώνεται, ακόμη, ότι στις 10.30΄ π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Εθνάρχη Μακαρίου, με θέμα: «Η Προσφορά του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ στην Εκκλησία» από το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. 
 
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
15 Ιανουαρίου 2013.