16/1/13


                                                     H Συνάντηση Ιερώνυμου και Κουβέλη

                                        
                                                               από τη Νεφέλη Αστερινού
           
Στις 12 το απόγευμα συναντήθηκαν αρχιεπισκοπικό μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με τη συνοδεία των Νίκο Τσούκαλη και τον εκπρόσωπο Τύπου του Κόμματος, Ανδρέα Παπαδόπουλο από πλευράς του κ.Κουβέλη και  ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης.
 Ο Αρχιεπίσκοπος ρώτησε τον κ.Κουβέλη: «Τι κάνετε και από πού έρχεσθε», , ο οποίος απάντησε: «Από τη Βουλή. Τώρα που τελείωσε το ζήτημα των δόσεων, μας απασχολεί το ζήτημα της ανάπτυξης, δεδομένου ότι έχουμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ανέργων, ανδρών και γυναικών».  O Aρxιεπίσκοπος Ιερώνυμος του ευχήθηκε «δύναμη, υπομονή και κουράγιο».

Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν από τον Ιερώνυμο και τον κ.Κουβέλη μπροστά στους δημοσιογράφους και κατόπιν ακολούθησε ένας 45λεπτος διάλογος μεαξυ των δύο προσώπων. Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε: 

«Συναντηθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά και συζητήσαμε ζητήματα τα οποία αφορούν στην Εκκλησία και μάλιστα θέματα, με άμεση αντανάκλαση στην κοινωνία. Η συνεργασία μας αυτή θα συνεχισθεί, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και να προωθούνται λύσεις και αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και την κοινωνία, η οποία βρίσκεται σε προτεραιότητα, στις επιλογές της Εκκλησίας.
Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση ήταν ουσιαστική, τονίζοντας: «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από το θέμα της συνεργασίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασία, απ' όλους τους φορείς. Πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με την Εκκλησία, για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με φρόνηση και σύνεση και με στόχο το καλό του λαού μας»