1/2/13

Το έργο της Εκκλησίας έχει την σφραγίδα της αγάπης

 

Στην εκδήλωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ι.Α.Α. "Αποστολή", για την κοπή της βασιλόπιτας για το 2013 παραβρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.



Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο κτήριο της Αποστολής στις 12 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη και τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη. Τους υποδέχθηκε ο Γεν. Διευθ. της Αποστολής κ. Κων/νος Δήμτσας, ενώ παρόντες ήταν ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, διευθ. Ποιμαντικής Μέριμνας Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής, ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης, διευθυντής του γραφείου νεότητας, ο π. Νικόδημος Φαρμάκης, διευθυντής του ιδρύματος Κόκκορη, κληρικοί και λαϊκοί, συνεργάτες και προσωπικό της Αποστολής.

Ο κ. Δήμτσας παρουσίασε το έργο της Αποστολής, έκανε αναφορά στα προγράμματα που υλοποιούνται, αλλά και στα σχέδια και στους στόχους που έχουν θέσει για το 2013.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως είναι σημαντικό το έργο της Αποστολής και τόνισε πως "πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια, που γίνεται από όλους για τον καθένα ξεχωριστά. Το έργο της Εκκλησίας, εξάλλου, δεν είναι να στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μόνο υλικά, αλλά και τις ψυχές τους. Το έργο μας, άλλωστε, πρέπει και έχει τη σφραγίδα της αγάπης και καμία άλλη".

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ενώ την έκοψε και την μοίρασε ο κ. Δήμτσας.


Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης