3/4/13

Βόλος 3/4/2013

Συνέδριο για τον Νίκο Νησιώτη
Από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών

Στο πλαίσιο της σειράς «Θεολογικές Προσωπογραφίες» (που αναφέρονται στις σημαντικότερες μορφές της νεοελληνικής Θεολογίας), η Ακαδημία θεολογικών Σπουδών Βόλου διοργανώνει μεγάλο Θεολογικό Συνέδριο για τον  Νίκο Νησιώτη, μια κορυφαία Ορθόδοξη Θεολογική προσωπικότητ6α του 20ύ αιώνα.  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/4 στο Βόλο και θα επιχειρήσει μια πρώτη νηφάλια και κατά το δυνατό σφαιρική και κριτική αξιολόγηση της προσωπικότητας και του πολύπλευρου έργου του αείμνηστου θεολόγου.


Με εισηγήσεις θα συμμετάσχουν οι:

ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΕΓΖΟΣ, Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής Αθηνών, με θέμα «Πνευματική και επιστημονική διαδρομή του Ν. Νησιώτη»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΝΤΗΣ, Θεολόγος, Master Συγκριτικής φιλοσοφίας της θρησκείας, Επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Ορθόδοξης Θεολογίας Πανεπιστημίου του Μονάχου και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με θέμα «Ορθόδοξη Θεολογία και φιλοσοφία σε διάλογο: Πίστη και σκέψη στο Ν. Νησιώτη»

ΝΙΚΟΣ ΑΣΠΡΟΥΛΗΣ, Master Θεολογίας, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και του περιοδικού Θεολογία, με θέμα «Η δυναμική του προσώπου: Σχόλια στην ανθρωπολογία και θεολογική προσωπολογία του Ν. Νησιώτη»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ, Σύμβουλος Α΄ Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού/ Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Διδάσκων στον Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Διευθυντής του περιοδικού Θεολογία, με θέμα «Η πνευματολογική χριστολογία του Ν. Νησιώτη»

ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Η συμβολή του Ν. Νησιώτη στην Οικουμενική Κίνηση»

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ, Επίκ. Καθ. Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ., με θέμα «Η δυναμική εκκλησιολογία του Ν. Νησιώτη»

π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ EDWARDS, Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ, Επιστημονικός, με θέμα, Συνεργάτης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με θέμα «Η θεολογία της Ιεραποστολής στο έργο του Ν. Νησιώτη»

ΗΛΙΑΣ ΛΙΑΜΗΣ, Δρ Θεολογίας - Μουσικός, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Ο άνθρωπος ως το σώμα του: Ο Ν. Νησιώτης και το ολυμπιακό ιδεώδες»

ΘΑΝΑΣΗΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Δρ Θεολογίας, Αρχισυντάκτης του περιοδικού Σύναξη, Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με θέμα «Ν. Νησιώτης και θεολογίες της συνάφειας. Εννοήσεις της αλήθειας, της μαρτυρίας, της πράξης και της παράδοσης»

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ, Διευθυντής Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, Διδάσκων Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Επισκέπτης Ερευνητής Πανεπιστημίου του Princeton, Επισκέπτης Καθηγητής Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων, με θέμα «Πολιτική θεολογία στο έργο του Ν. Νησιώτη»

JURGEN MOLTMANN, Καθηγητής Πανεπιστημίου Tübingen, με θέμα «Η χαρά της Αναστάσεως στο έργο του Ν. Νησιώτη»

6 Απριλίου 2013. Ώρα έναρξης 09.30 π.μ. Συνεδριακό Θεσσαλίας, Μελισσάτικα
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών
 Tel.+302421093553,93573Fax +302421077115


Γραφείο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος