2/5/13

Λειτουργίες - Χοροστασίες Μεγάλης Εβδομάδος του Μακαριωτάτου και των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ - ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ 
 
MΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
 
ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την  Κυριακή το εσπέρας, 28 Απριλίου 2013, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, χοροστάτησε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.
Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.
Τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο.
Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Τρυπιώτου) στη Λευκωσία.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.
Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης,  στη Λευκωσία.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλουριώτισσα.
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στο Καϊμακλί.
Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.
 Στις 10.00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στη διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στον ίδιο Ιερό Ναό.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
23 Απριλίου 2013



ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ - ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ 
ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος,την Κυριακή το εσπέρας, 28 Απριλίου 2013, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο συνοικισμό Στροβόλου 2.
Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στη Λευκωσία.
Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής (πλησίον Χίλτον) στη Λευκωσία.
Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας  θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Τρυπιώτου) στη Λευκωσία.
Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Λευκωσία.
 Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια.
Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου Ιδρύματος στην Αγλαντζιά.
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στο συνοικισμό Κόκκινες Στροβόλου.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
23 Απριλίου 2013



ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ
ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ κ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 
ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος την Κυριακή το εσπέρας, 28 Απριλίου 2013, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.
Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά.
Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στη Λεμεσό.
Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας  θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Λευκωσία.
Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στα Λειβάδια της επαρχίας Λάρνακος.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη.
Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαλινιωτίσσης στη Λευκωσία.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα.
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα.
Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια.
Στις 10.00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Μέσα Ποταμό.
Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, 6 Μαΐου 2013, θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
23 Απριλίου 2013



 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ
ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 
ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος την Κυριακή το εσπέρας, 28 Απριλίου 2013, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου του ιδρύματος Αροδαφνούσα στη Λευκωσία.
Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λυκαβηττού.
Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στο συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου.
Τη Μεγάλη Τετάρτη, το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου του συνοικισμού Απόστολος Ανδρέας στα Λατσιά.
Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας  θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Παναγίας Μακεδονιτίσσης στη Μακεδονίτισσα .
Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής (πλησίον Χίλτον) στη Λευκωσία.
 Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο συνοικισμό Στρόβολος 2.
Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία .
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.
Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, 6 Μαΐου 2013, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
23 Απριλίου 2013