28/5/13

Η συμπεριφορά μας στους αρρώστους και στους γέροντες δείχνει την πολιτισμική μας αξία

Τους φοιτητές της σχολής αξιωματικών Νοσηλευτικής υποδέχθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Οι 45 φοιτητές συνοδευόμενοι από τον Στρατιωτικό Ιερέα π. Καλλίνικο Μαρούλη, την υποδιοικήτρια της σχολής Καλλιόπη Θωμάκου- Ηλιοπούλου, την Διευθύντρια Σπουδών Αντισυνταγματάρχη Μαρία Παπαμιχαήλ και την Εκπαιδεύτρια Επισμηναγό Αγγελική Ζικολάρη, συνάντησαν τον Αρχιεπίσκοπο και συζήτησαν μαζί του για τη λειτουργία της σχολής και τα μελλοντικά τους σχέδια.



Η κ. Θωμάκου, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την ιστορία της σχολής επισημαίνοντας πως ιδρύθηκε το 1946 από τη Βασίλισσα Φρειδερίκη, ενώ από το 2005 οι φοιτητές σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο, ωστόσο θα απασχοληθούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία, του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και καλή πρόοδο στους φοιτητές και τους παρότρυνε να φροντίζουν, ώστε τα στρατιωτικά νοσοκομεία να συνεχίσουν να έχουν την καλή εικόνα που έχουν σήμερα. "Ο πολιτισμός, άλλωστε φαίνεται στην αρρώστια και στα γεράματα", υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε "ανάλογα πως φερόμαστε στους αρρώστους και στους γέροντες, τέτοιος είναι και ο βαθμός της πολιτισμικής μας αξίας".

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι σπουδαστές της σχολής προσφέρουν εθελοντική εργασία δύο φορές την εβδομάδα στην φιλανθρωπική οργάνωση της Αρχιεπισκοπής "Αποστολή".

 Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης