3/5/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας παρέδωσε ποσότητα τροφίμων στη Μητρόπολη Λεμεσού


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι ποσότητα τροφίμων στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος είχε αρχικά συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας στο γραφείο του και ακολούθως παρέλαβε τα τρόφιμα, που είχαν μεταφερθεί στη Μητρόπολη με όχημα της Εθνικής Φρουράς.


Στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους: «Ο τόπος περνά μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση τις συνέπειες της οποίας βιώνει ο κυπριακός λαός σήμερα και χιλιάδες συμπατριώτες μας. Έχουμε υποχρέωση αυτές τις δύσκολες ώρες να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στις χιλιάδες των συμπατριωτών μας που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας. Και νομίζω ότι αυτό κάνουμε σήμερα μέσα από την Εθνική Φρουρά.

Και θέλω πραγματικά εδώ να ευχαριστήσω όλα αυτά τα παιδιά που είναι στην Εθνική Φρουρά γιατί με την πράξη τους αυτή, όπως και άλλα που έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό και θα συνεχίσουν να κάνουν, δείχνουν ακριβώς πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι και αυτό τους τιμά».

Ο κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι η Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσουν αυτή την κοινωνική προσφορά και αυτό το κοινωνικό έργο. Ακολούθως, ευχαρίστησε  τον Μητροπολίτη Λεμεσού και όλους τους συντελεστές στη Μητρόπολη Λεμεσού για το κοινωνικό έργο που επιτελούν και χαρακτήρισε το έργο τους ως καθοριστικής σημασίας τονίζοντας ότι είναι έργο που επιβάλλεται από όλους μας αυτές τις κρίσιμες ώρες.
«Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους και να ελπίζουμε ότι τον Γολγοθά θα διαδεχθεί η Ανάσταση για την πατρίδα μας και τις χιλιάδες των συμπατριωτών μας που υποφέρουν», κατέληξε.

Από πλευράς του ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας για την πρωτοβουλία που είχε να προσφέρει στο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως ποσότητα τροφίμων η οποία, όπως είπε, θα διατεθεί στους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες, και είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να περάσουν λίγο καλυτέρα από την καθημερινή μέρα, συμπλήρωσε.

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι οι αριθμοί των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη δυστυχώς αυξαίνονται και εκτίμησε ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η βοήθεια του κόσμου και είναι συλλογική η προσπάθεια που γίνεται· έτσι νομίζω ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε», τόνισε.

Κληθείς να δώσει το μήνυμα του αυτές τις Άγιες Μέρες, ο Μητροπολίτης είπε: «Πολλά μπορείς να διδαχθεί κανείς από το Πάσχα και από την πορεία του Χριστού μέσα από τα Άγια Πάθη και τη σταύρωση. Ας ελπίσουμε ότι, όπως και στην περίπτωση του Χριστού, τον σταυρό θα διαδεχθεί η Ανάσταση. Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι σύντομη η Ανάσταση που θα έρθει στον τόπο μας».

03/05/2013