5/6/13

Γ΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Βόλος 5/6/2013

Γ΄  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», διοργανώνει τον Γ  Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, ο οποίος εφέτος θα έχει πανελλήνιο χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχους την προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, την ενίσχυση του φρονήματος των νέων ιεροψαλτών και των σπουδαστών της ψαλτικής τέχνης, την προσφορά κινήτρων για περαιτέρω μελέτη και βελτίωσή τους, ακόμη δε τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων.
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και σπουδαστές της Βυζαντινής Μουσικής (ανεξαρτήτως μουσικού επιπέδου, ηλικίας και φύλου) όλων των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και των αντιστοίχων τμημάτων των Ωδείων όλων των Ι. Μητροπόλεων και του Μουσικού Σχολείου Βόλου, και ακόμα, σε εμπειρικούς ιεροψάλτες. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας (Μελισσάτικα Βόλου), δηλαδή μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και των αντιστοίχων τμημάτων των Ωδείων (που λήγουν στις 30 Ιουνίου).
Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να υποβάλουν, ταχυδρομικά ή στην ηλεκτρονική δ/νση (e-mail) το σχετικό έντυπο Αιτήσεως συμμετοχής έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, οι ίδιοι, αν είναι ενήλικες, η μέσω των γονέων η των διδασκάλων τους, αν είναι ανήλικοι, στους υπευθύνους της διοργανώσεως: α. Κωνσταντίνο Καραγκούνη (Αμοργού 6Β, 38500 ΒΟΛΟΣ, e-mail: kxkaragounis@gmail.com, κιν. γιά πληροφορίες: 6947774647), β. Εὐστάθιο Δ. Γραμμένο (Ἰω. Καρτάλη 76-80, 382 21 ΒΟΛΟΣ,  e-mail: efgramm@yahoo.gr, κιν. γιά πληροφορίες: 6972 838348)

Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής και αξιολόγησης, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr



Εκ του Γραφείου Τύπου