11/11/14

Ξεκινούν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων στην Κόρινθο

Η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου ευαισθητοποιούμενη στα σύγχρονα προβλήματα των νέων και των γονέων, στα πλαίσια της ποιμαντικής της ευθύνης, με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, θα λειτουργήσει για τρίτη συνεχή χρονιά τη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ.


Σκοπός της Σχολής είναι να βοηθήσει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, που παραπαίει από έσωθεν και έξωθεν ανίερες παρεμβάσεις και επιρροές.

Στη Σχολή αυτή, γονείς και νέοι θα έχουν την δυνατότητα να αναλύσουν και να προβληματισθούν πάνω σε μια μεγάλη σειρά θεμάτων άκρως ενδιαφερόντων και ποικίλης ύλης καθώς και να συζητήσουν τις απορίες και τις απόψεις τους με ειδικούς επιστήμονες κληρικούς και λαϊκούς σε ότι αφορά στο δύσκολο έργο της ανατροφής των παιδιών.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο απόγευμα, ώρα 6.00-8.00 στην ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ, της Ι. Μητροπόλεως μας στην Κόρινθο (δίπλα στην παλιά Ιερατική).

Στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, ώρα 6.00 μ.μ, μετά την τελετή του Αγιασμού, την οποία θα τελέσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ομιλητής θα είναι ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ και Υπεύθυνος της Σχολής από τον οποίο δύνασθε να λαμβάνετε κάθε δυνατή πληροφορία σχετικώς, με θέμα: «Η Οικογένεια ως θεσμός εν Χριστώ».

Ως εκ τούτου, προσκαλούμε κυρίως τα νέα ζευγάρια αλλά και τους ελεύθερους νέους, τους μελλοντικούς γονείς, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ της Ι. Μητροπόλεώς μας καθώς και τον εποικοδομητικό διάλογο, που πάντα έπεται της εισηγήσεως και τον οποίο συντονίζει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος.

Στα μαθήματα, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο σύμφωνα με το πρόγραμμα, πού καταρτίσθηκε και θα κυκλοφορήσει στους Ι. Ναούς της Μητροπόλεώς μας, η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ