29/6/15

Ο εορτασμός του Αποστόλου Παύλου στην αρχαία Κόρινθο

Ο εορτασμός του Αποστόλου Παύλου στην αρχαία Κόρινθο



Σήμερα στις 7:00 το βράδυ, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, θα τελεστεί ο Εσπερινός των Αγίων Αποστόλων και θα ακολουθήσει Παράκληση στον Απόστολο Παύλο. Μετά τις Ιερές Ακολουθίες, στις 8:45 το βράδυ, θα ακολουθήσουν πολιτιστικές ενοριακές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού.

Παράλληλα, το κέντρο βάρους του εορτασμού θα μετατεθεί στην Αρχαία Κόρινθο, όπου έδρασε, δίδαξε και κρίθηκε από τον Ρωμαίο ανθύπατο Γαλλίωνα ο Μέγας Παύλος. Εκεί στις 7:00 μ.μ. θα εκκινήσει λιτανευτική πομπή από τον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία θα καταλήξει στο Βήμα της Ρωμαϊκής Αγοράς, εντός του αρχαιολογικού χώρου (Βήμα του Γαλλίωνος). Στο “Βήμα” θα τελεστεί ο καθιερωμένος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμονος, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμοθέου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.Κωνσταντίνου, όπως και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.Διονυσίου.

Κατά τον εσπερινό θα ψάλλει η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Στις 9:30 το βράδυ και μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση στην κεντρική Πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου, μεταξύ του ενοριακού Ναού και του αρχαιολογικού χώρου.

Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθούν οι εορτασμοί της ημέρας του πολιούχου της πόλης Αποστόλου Παύλου.