10/9/15

Μνήμη των γυναικών Μαρτύρων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας

Μνήμη των γυναικών Μαρτύρων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας (10 Σεπτεμβρίου).

 Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των εκ των εβδομήκοντα Αποστόλων  Απελλού, Λουκά και Κλήμεντος. Των γυναικών Μαρτύρων Μηνοδώρας, Μητροδώρας, Νυμφοδώρας .


Οι Άγιες Μηνοδώρα, Μητροδώρα, και Νυμφοδώρα, ήταν αδελφές και από μικρή ηλικία αφοσιώθηκαν στη ζωή κοντά στον Κύριο Ιησού Χριστό.
Κατάγονταν από πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια. Διακρίνονταν τόσο για την πλούσια μόρφωσή τους όσο και για τη σεμνότητα και σωφροσύνη τους.
Οι αρετές τους τις έκαναν αγαπητές στους χριστιανούς και πραγματικά πρότυπα για τους νέους της εποχής τους.

Μετά το θάνατο των γονέων τους, αποσύρθηκαν σε μέρος όπου εμβάθυναν στην προσευχή, τη μελέτη, την άσκηση και τη φιλανθρωπία. Μέσα από την πνευματική αύξηση έλαβαν το χάρισμα να θεραπεύουν ασθενείς. Έτσι, θεράπευσαν πολλούς χριστιανούς και για τη δράση τους αυτή συνελήφθηκαν και οι τρεις. Δεν φοβήθηκαν όμως και με θάρρος ομολόγησαν την πίστη τους στο Θεό. Βασανίστηκαν φρικτά, παρά ταύτα έμειναν ακλόνητες μέχρι τέλους, και παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο. Όταν μάλιστα ρίχτηκαν τα λείψανά τους στη φωτιά μία δυνατή βροχή την έσβησε.
Στα πρόσωπα των τριών αδελφών μαρτύρων Μηνοδώρας, Μητροδώρας, και Νυμφοδώρας, δικαιώνονται όλοι οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι παρά τις σειρήνες της σύγχρονης εποχής, αγωνίζονται ηρωικά.