28/9/15

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Κομοτηνή

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Κομοτηνή

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

"Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, αλλά με σύνεση και εργατικότητα τις ξεπέρασε" δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την περιοδεία του στην Θράκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε την έδρα της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, όπου τον υποδέχθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου οι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες, κλήρος και λαός.

Μετά την Δοξολογία ο Μητροπολίτης Κομοτηνής καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη του "σε έναν τόπο ιδιαιτέρως ευλογημένο με φυσικό κάλλος και πνευματικότητα, όπου υπάρχει αρμονική συμβίωση προσώπων, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και στους οποίους απηχούν τα λόγια του Κυρίου: "Αγαπάτε αλλήλους".

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κομοτηνής για την υποδοχή και επεσήμανε πως "η ανεπίσημη αυτή επίσκεψη αποτελεί μία εσωτερική επιθυμία να βρεθεί στην ακρώρεια της πατρίδας και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το εγνωσμένο επιτελούμενο πολυποίκιλο έργο της τοπικής Εκκλησίας".

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις κρίσεις της εποχής και τόνισε πως "η Ελλάδα έχει περάσει πολλές δυσκολίες, αλλά με σύνεση και εργατικότητα ξεπέρασε τα προβλήματα". Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για το μεταναστευτικό ζήτημα και τόνισε πως "όταν υπάρχει συνεργασία βρίσκονται λύσεις, αντίθετα όταν κλεινόμαστε στον εαυτό μας τότε υπάρχουν τα προβλήματα".