14/9/15

Ολοκληρώθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο στην Πάρο

Ολοκληρώθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο στην Πάρο

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου "Ιερός Ναός Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. 50 χρόνια από την αποκατάστασή του από τον Αναστάσιο Ορλάνδο".
Κατά την σημερινή συνεδρία, στην οποία προέδρευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτη, αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα: "Οι αναστηλώσεις των Βυζαντινών Μνημείων στην Ελλάδα" από την κ. Αθηνά Χριστοφίδου, "Οι βυζαντινές τεχνικές αντισεισμικής οχύρωσης των κατασκευών", από τον Παναγιώτη Τουλιάτο. Η κ. Αικατερίνη Δελλαπόρτα ανέπτυξε "Το έργο της 2ας Ε.Β.Α., 2006-2014" και η κ. Ελισάβετ Παπαζώη το θέμα: "Ανάπλαση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου του Ι. Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής προς ανάδειξη και προστασία του μνημείου".

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την παρουσία του, αλλά και όσους συνεργάστηκαν και προσέφεραν για την υλοποίηση του συνεδρίου.

Οι σύνεδροι μιλώντας στον 89,5 έκαναν λόγο για ένα αξιόλογο επιστημονικό συνέδριο που τα πρακτικά του θα αποτελούν οπωσδήποτε σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Το απόγευμα μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό Υψώσεως Τίμιου Σταυρού οι Σύνεδροι ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και πραγματοποίησαν περιδιάβαση στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς με κατάληξη στον λόφο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Αύριο το πρωί μετά τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία οι σύνεδροι θα επισκεφθούν το Περιβαλλοντικό - Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου και την Νάουσα.