21/10/15

Η Παναγία του Γράμμου στην Άρτα

Η Παναγία του Γράμμου στην Άρτα

Τη θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γράμμουστας καθώς και το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα μετέφερε στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης εχθές, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου, ο Ποιμενάρχης μας κόμισε τη θαυματουργή εικόνα και τη δεξιά χείρα της Αγίας Σοφίας στην πόλη των Αρταίων, ώστε να λαμπρύνουν τους εορτασμούς του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Άρτης.
Αμέσως μετά τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Άρτας στην Παναγία και την Αγία Σοφία ακολούθησε η Ακολουθία της Παρακλήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου.
Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για την μεγάλη ευλογία που δίδει στον λαό της Άρτας και ευχήθηκε να του χαρίζει η Παναγία μας και η Αγία Σοφία έτη πολλά και καρποφόρα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον πολιό Μητροπολίτη Άρτης και μίλησε τόσο για την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από τον Γράμμο καθώς και για τη νεοφανή Αγία Σοφία της Κλεισούρας.
Η Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο θα παραμείνουν στην Άρτα μέχρι την 28η Οκτωβρίου.