22/12/15

Αρχιεπίσκοπος: Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την πίστη και τα ιδανικά

Αρχιεπίσκοπος: Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την πίστη και τα ιδανικά

Στην αξία συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε ομιλία του προς τους μαθητές του Ναυπλίου στέλνοντας συγχρόνως μήνυμα προς την Υφυπουργό Παιδείας ότι οι πρόγονοί μας δεν αγωνίστηκαν απλώς για να τους γράψει η ιστορία, αλλά για την πίστη και τα ιδανικά τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε την Μητρόπολη Αργολίδος, για να τελέσει τα θυρανοίξια στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Ανυφί Ναυπλίας και για να εγκαινιάσει το νέο Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως στο Ναύπλιο.

Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου κτίστηκε με δαπάνες του Αδριανού Δήμα, κατοίκου της περιοχής, στη μνήμη του γιου του, που μερικά χρόνια πριν έχασε την ζωή του σε τροχαίο, στο σημείο όπου χτίστηκε η εκκλησία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε σε μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Ναυπλίου σε μία ειδική εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Επίσκοπος Επιδαύρου, τοπικοί άρχοντες, πολιτευτές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο που επιτελεί η Τοπική Εκκλησία, και στην καλή συνεργασία που έχει με το Δήμο.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο κ. Βασίλειος Χαραμής ως εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ναυπλίου και στη συμβολή του στην παιδεία, αφού στο Ναύπλιο ιδρύθηκε το πρώτο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης. Μίλησε, ακόμη, για την αξία της παιδείας και τη σημασία της εκπαίδευσης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στα σχολεία.

Στη συνέχεια εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τον παρακάλεσε να μεριμνά για τους νέους συνεχώς. «Μακαριώτατε, σε μία εποχή που όλες οι πόρτες είναι κλειστές κρατάτε την πόρτα της Εκκλησίας ανοιχτή» είπε ο μαθητής και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την προσφορά του στους νέους.


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: eurokinissi - Βασίλης Παπαδόπουλος