16/2/18

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη


Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο μνημείο του μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη, στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου της Μητροπόλεως Καστορίας. Παρόντες, μεταξύ άλλων, Καστοριανοί ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές των Μακεδονομάχων, ενώ άγημα του Στρατού απέτιε τις δέουσες τιμές στον ήρωα αρχιερέα.
Ακολούθως, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τη συνοδεία μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και παρουσία ιεραρχών και πλήθους πιστών, κατέθεσε στεφάνι τιμής στο μνημείο του.
'Αξιο λόγου, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έτυχε θερμής υποδοχής στην είσοδο της πόλης, από τον μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ. Επί της υποδοχής του, και οι στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές της περιοχής.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν στην Καστοριά ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης.
Αύριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και εν συνεχεία μνημόσυνο στη μνήμη του Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων.
Μετέπειτα, η Ιερά Σύνοδος θα επισκεφθεί τον Ναό των Ταξιαρχών Καστοριάς, όπου βρίσκονται τα οστά του Παύλου Μελά, ενώ θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση και στο μνημείο του Παύλου Μελά στο χωριό Μελάς, και θα καταθέσει στεφάνι εκεί όπου φονεύθηκε ο Μακεδονομάχος.
Ελένη Μαχαίρα