17/12/19

Κοινές δράσεις Αρχιεπισκοπής - Περιφέρειας για κοινωνικά ζητήματα

Κοινές δράσεις Αρχιεπισκοπής - Περιφέρειας για κοινωνικά ζητήματα


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας υπεγράφη σήμερα το απόγευμα στην Περιφέρεια Αττικής.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ενώ παρόντες ήταν ο Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και Σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η δρομολόγηση κοινών δράσεων, μέσω της εκπόνησης συγκεκριμένων προγραμμάτων, στους τομείς της καταπολέμησης της φτώχειας, αλλά και της σίτισης, της υγείας, της παιδείας, της προάσπισης της τρίτης ηλικίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Περιφέρεια Αττικής» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης τονίζοντας πως «είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή για εμάς που υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στην Περιφέρεια Αττικής τον Αρχιεπίσκοπο, με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια, μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» και με την πολύτιμη συνδρομή του Γενικού Διευθυντή κ. Δήμτσα, έχουμε αναπτύξει μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με μόνο στόχο την ουσιαστική στήριξη όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο είμαι πολύ περήφανος και το θεωρώ από τα σημαντικότερα, στην πολύχρονη αυτοιδιοικητική μου θητεία. Σήμερα επισφραγίσαμε το ξεκίνημα μίας νέας πορείας αυτή τη φορά της Περιφέρειας Αττικής με την Αρχιεπισκοπή, για την υλοποίηση περισσότερων δράσεων, με στόχο τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και τη δρομολόγηση παρεμβάσεων με αναπτυξιακό πρόσημο σε διάφορους τομείς, όπως ο πολιτισμός και το περιβάλλον. Θα αξιοποιήσουμε το σημαντικό έργο της Εκκλησίας, δημιουργώντας κοιτίδες πολιτισμού, εκπαίδευσης, πολιτισμού για τους πολίτες και κυρίως για τους νέους μας, που θέλουμε να τους κρατήσουμε εδώ στη χώρα μας και να πάψει το θλιβερό φαινόμενο της μετανάστευσης στο εξωτερικό. Είμαι βέβαιος ότι η συνδρομή της Αρχιεπισκοπής στην προώθηση του κοινωνικού έργου της Περιφέρειας θα είναι πολύτιμη».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την επιλογή να γίνει μία ανανέωση της συνεργασίας τους και ένα νέο ξεκίνημα, ιδιαίτερα σε μία συμβολική περίοδο όπως είναι οι εορτές των Χριστουγέννων. «Είναι χρέος μας όλο αυτό τεράστιο έργο που έχει γίνει μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού Αποστολή, να το υπενθυμίζουμε και να το αποτυπώσουμε» σημείωσε και συμπλήρωσε: « Δεν είναι τόσο επίτευγμα της «Αποστολής» αλλά κυρίως κατόρθωμα χιλιάδων απλών ανθρώπων, οι οποίοι με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς θέλησαν να στηρίξουν την κοινωνία μας. Σήμερα ανανεώνουμε αυτή την προσπάθεια μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με στόχο της στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δοκιμάζονται και μας δίνεται η ευκαιρία να διευρύνουμε το έργο της Αρχιεπισκοπής και σε άλλες ιερές Μητροπόλεις της Αττικής. Είμαι βέβαιος ότι και αυτοί θα συνεργαστούν γόνιμα μαζί μας και θα αγκαλιάσουν το έργο μας. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά τα αποτελέσματα αυτής της νέας μας συνεργασίας θα είναι εξαιρετικά».