19/10/19

Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ώσπου ο Θεός με κρατά δυνατό, θα είμαι εδώ»


Προσθήκη λεζάντας

Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ώσπου ο Θεός με κρατά δυνατό, θα είμαι εδώ»

Τα προβλήματα στην Εκπαίδευση είναι τροχοδρομημένα και έχουν στόχο το φάγωμα του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Α’, διαμηνύοντας πως η Εκκλησία στηρίζει ασμένως τον Υπουργό και το μεταρρυθμιστικό του έργο. Καταγγέλλει, ταυτόχρονα, τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των καθηγητών, καλώντας τους να «μην φυγοπονούν» και να αρθούν στο ύψος της πνευματικής αποστολής τους.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λύση, αφού η Τουρκία, όπως εξήγησε, θέλει την κατάκτηση ολόκληρης της Κύπρου, αλλά και να ηγεμονεύσει σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, επιδίωξη που αντίκειται, ωστόσο, στα συμφέροντα άλλων μεγάλων δυνάμεων.
Υπεραμύνθηκε, ταυτόχρονα, των μεταρρυθμιστικών τομών που επιτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της αρχιεπισκοπικής θητείας του, οι οποίες λειτουργούν λυσιτελώς για όλο το οικοδόμημα της Εκκλησίας αλλά και για την ευόδωση του πολύμορφου θρησκευτικού, κοινωνικού, πολιτιστικού, εθνικού και φιλανθρωπικού της έργου, διαμηνύοντας πως όσοι θέλουν μια Εκκλησία η οποία να λέει μόνον «Κύριε, Ελέησον» θα απογοητευθούν. «Έχουμε μια Εκκλησία ζωντανή, για την οποία πρέπει να χαιρόμαστε», τονίζει, στέλνοντας το μήνυμα πως, «όσο ο Θεός με κρατά δυνατό, θα είμαι εδώ», μάχιμος στις επάλξεις.