5/12/11

«Στολίδια Αγάπης» από την APSON

για τη Στέγη Κατάκοιτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2011. Η εταιρεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης APSON διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα μια όμορφη γιορτή για την έναρξη της εορταστικής περιόδου, στις 30 Νοεμβρίου, στη Στέγη Κατάκοιτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.





Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν εικαστικοί καλλιτέχνες, οι οποίοι μέσα από εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης καθοδήγησαν το προσωπικό του Ιδρύματος να μεταμορφώσει παλιά στολίδια και διακοσμητικά με τη χρήση χρωμάτων, υλικών και τεχνικών διακόσμησης σε λαμπερά «στολίδια αγάπης». Μέσα σε ευχάριστο κλίμα ακολούθησε ο στολισμός των κοινοχρήστων χώρων και των θαλάμων νοσηλείας, με τον οποίο οι εργαζόμενοι μετέφεραν στους ηλικιωμένους νοσηλευόμενους το μήνυμα για τον ερχομό της γιορτής των Χριστουγέννων χαρίζοντας στιγμές χαράς και νοσταλγίας



Η κα Αναστασία Ψωμιάδη, Πρόεδρος της APSON δήλωσε σχετικά: “ Η Διεύθυνση και το προσωπικό της Στέγης Κατάκοιτων Γερόντων, προσφέρει σπουδαίο έργο σε ένα πολύ δύσκολο τομέα, σε μια ευαίσθητη ομάδα συνανθρώπων μας. Ήταν χαρά και τιμή μου να διοργανώσω αυτή την εκδήλωση, στην οποία, με πρωτοβουλία και προτροπή της Διεύθυνσης, αφενός το προσωπικό του ιδρύματος ξεφεύγοντας για λίγο από την εργασιακή του ενασχόληση, συμμετείχε σε εκπαιδευτικά εργαστήρια δημιουργίας και διακόσμησης και αφετέρου, οι δημιουργίες των ιδίων στόλισαν Χριστουγεννιάτικα το χώρο και τα πρόσωπα των ηλικιωμένων με χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας.



Η προϊσταμένη του Ιδρύματος κα Ελένη Καρακιουλάκογλου δήλωσε σχετικά: Θέλω να ευχαριστήσω την κα Αναστασία Ψωμιάδη και την ομάδα της APSON για την παρουσία τους σήμερα στο ίδρυμά μας και τις όμορφες στιγμές εκπαίδευσης, δημιουργίας και χαράς που χάρισαν στο προσωπικό και τους γέροντές μας. H ιδεολογία μας έχει επι της ουσίας κοινό παρονομαστή. Απο εμάς η εργασία δεν παρέχεται μηχανικά, αλλά εκφράζεται ουσιαστικά με τη Χριστιανική έννοια ώς απόλυτη προσφορά, «Διακονία» στον κατάκοιτο νοσηλευόμενο και τις ανάγκες του και κατ’ επέκτασιν την κοινωνία. Από την πλευρά της η ΕΚΕ είναι επι της ουσίας έκφραση ευαισθητοποίησης και προσφοράς για τον άνθρωπο και την ομάδα εν γένει.»