3/4/12

Συνάντηση Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 2012

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του νεοφανούς προβλήματος υποσιτισμού μαθητών στα σχολεία της επικράτειας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη 27 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου και τη συμμετοχή, εκ μέρους της Εκκλησίας, των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Σύρου κ. Δωροθέου και Ιλίου κ. Αθηναγόρου.



Στη σύσκεψη η κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στην Εγκύκλιό της προς τους Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων και τους Συλλόγους Διδασκόντων, με την οποία τους καλεί να συνεργαστούν με τις κοινωνικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας, για την αντιμετώπιση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλία» (28/3/2012) «από την Τοπική Εκκλησία έχει ξεκινήσει πανελλαδικά πρωτοβουλία για τη σύνδεση των σχολείων με την ενορία της κάθε περιοχής. Ειδικότερα, εντεταλμένος ιερέας θα μεταβαίνει σε κάθε Σχολείο και σε συνεργασία με τον δ/ντή της σχολικής μονάδας, θα βοηθιούνται οι μαθητές που είναι υποσιτισμένοι. Η Μητρόπολη είχε στείλει ενημερωτικές επιτολές στις τοπικές δ/νσεις εκπαίδευσης για τη σχετική πρωτοβουλία και ακολούθως στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς χρειαζόταν να δώσει τη σχετική άδεια...»

Σε δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «Η Υφυπουργός αντιμετώπισε με θέρμη το όλο εγχείρημα και αυτές τις ημέρες θα αποστείλει στις δ/νσεις εκπαίδευσης τη σχετική εγκύκλιο για να επιτρέπεται η σύνδεση της Εκκλησίας με το σχολείο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές που έχουν πρόβλημα υποσιτισμού. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με την διάθεση τροφίμων στην οικογένεια του μαθητή, ώστε να μη φθάσει υποσιτισμένος στο σχολείο, είτε μέσα από την παροχή πρωινού στο σχολείο, διαδικασία που θα διεξάγεται με διακριτικότητα απέναντι στους μαθητές. Εμείς θέλουμε το όλο εγχείρημα να αρχίσει πριν την έλευση των διακοπών του Πάσχα»

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη και με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή.