10/7/12

Διευκρινιστική ανακοίνωση για το Μνημόσυνο των πεσόντων κατά το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974

 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τονίζει ότι το δημοσίευμα της δημοσιογράφου Μαρίας Φράγκου στην Εφημερίδα «Χαραυγή», το περασμένο Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, και το οποίο αναφέρει ότι δήθεν η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει από κοινού το μνημόσυνο των πεσόντων υπερασπιστών της νομιμότητας και αυτών που έστρεψαν τα όπλα κατά της Δημοκρατίας, είναι εκτός πραγματικότητας και στερείται κάθε αλήθειας.

 


Τονίζεται, ακόμη, ότι κατά το επίσημο μνημόσυνο, που θα τελεσθεί την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012, θα μνημονευθούν μόνο τα ονόματα των πεσόντων προς προάσπιση της Δημοκρατίας και της νομιμότητας, όπως άλλωστε έχει ήδη δηλωθεί και με επίσημο ανακοινωθέν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου καλεί τον Κυπριακό λαό να τιμήσει την μνήμη όσων έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας, τόσο κατά το επίσημο μνημόσυνο που θα τελεσθεί την Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του κοιμητηρίου, όσο και στα μνημόσυνα που θα τελεσθούν και σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου μας.
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,