10/7/12

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Ανακοίνωση για τους πεσόντες κατά το Πραξικόπημα του 1974

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 1974
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι το επίσημο μνημόσυνο στη Λευκωσία για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας, θα γίνει την Κυριακή, 15 Ιουλίου γύρω στις 09.30΄π.μ., στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του κοιμητηρίου. Σ’ αυτό θα προστεί η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Θα παραστούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου και οι άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Αντιστράτηγος ε. α. Χαράλαμπος Λόττας.
Μετά την τέλεση του μνημοσύνου στον ιερό ναό, θα τελεσθεί από τον Μακαριώτατο τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων, όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Μνημόσυνα για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας, θα τελεσθούν και σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα προστούν των μνημοσύνων στις έδρες τους.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
          6 Ιουλίου 2012.