8/11/12

Καλούμαστε να αλλάξουμε μυαλά για να αποκτήσουμε πάλι αξίες και αρχές 8/11/2012

"Χάσαμε τις αξίες και τις αρχές μας και οι αξίες αυτές δε χορηγούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης Ιωάννης και ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων μίλησε για την αξία και τη σημασία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας που φιλοξενείται στον Μητροπολιτικό Ναό από εχθές και τόνισε "η Παναγία μας και οι Ιερές Θαυματουργές εικόνες της συνοδεύουν, όχι μόνο τον ποντιακό ελληνισμό, αλλά ολόκληρο το ευσεβές Γένος".

Ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψή του στη Μητρόπολη και επισήμανε "αυτές τις δύσκολες στιγμές που απαιτείται πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, ζητάμε την ευχή σας και αναμένουμε λόγο ελπίδας".

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Σερρών, όχι μόνο για τις ευχές και τα λόγια του, αλλά για την ευκαιρία που του δόθηκε να ζήσει συγκινητικές στιγμές στην επίσκεψη αυτή. "Σταθήκαμε και χθές και σήμερα στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, αν δώσουμε όμως σημασία στο σημερινό Αποστολικό ανάγνωσμα θα βρούμε λύση στο πρόβλημα της κρίσης" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε "τι είναι ο άνθρωπος; Τον θυμάται ο Θεός, ασχολείται μαζί του; Ο Θεός ασχολείται συνέχεια με τον άνθρωπο, μας επισκέπτεται και μας αναζητά συνεχώς. Δυστυχώς όμως, εμείς απομακρυνόμαστε από το Θεό. Έχουμε χάσει τις αξίες και τις αρχές μας, αλλά οι αξίες δε δανείζονται, δε χορηγούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν αγοράζονται. Είναι κάτι που φυτρώνει μέσα μας, ύστερα από αγώνα, με θυσία, με πνεύμα, με αίμα. Καλούμαστε να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε μυαλό, να αλλάξουμε εσωτερικά, για να μπορέσουμε να έχουμε πάλι υγιείς θεσμούς".

Ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας πως "ο λαός μας έχει κουραστεί και έχει αγανακτήσει. Δε μπορούμε να γυρίζουμε πίσω, καλούμαστε να κοιτάμε μόνο μπροστά. Όλοι μαζί με τη βοήθεια του Κυρίου μας, της Παναγίας και όλων των Αγίων θα κερδίσουμε τον αγώνα".

Αμέσως μετά τη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας τελέσθηκαν τα εγκαίνια του νέου κεντρικού Μητροπολιτικού Συσσιτίου «Ο επιούσιος άρτος» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σερρών.