13/11/12

Ονομαστήρια Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου

Την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012, εορτάζει τα ονομαστήρια του η Α.Μ. ο  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου,  στις 16.30΄μ.μ., προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στη Λευκωσία. Στην  Ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν ο Πανιερώτατος Μητροπόλιτης Πάφου κ. Γεώργιος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χρυστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Επίσης, προσήλθαν στην ακολουθία του Εσπερινού το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και αρκετοί πιστοί που έσπευσαν να υποβάλουν τα σέβη τους και να ευχηθούν στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου υγεία και άνωθεν βοήθεια στο πολύπλευρο του έργο, με τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Η τελετή ολοκληρώθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου ο χορός των ιεροψαλτών έψαλλε τον πολυχρονισμό του Προκαθημένου της Παλαίφατης Εκκλησίας της Κύπρου.
Το πρωί της Τρίτης, 13ης  Νοεμβρίου 2012, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον ίδιο Ιερό Ναό, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Χύτρων κ. Λεόντιος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ενώ παρέστησαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεωργίος και Κιτίου κ. Χρυσόστομος.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος δέχθηκε τις ευχές των επισήμων, του κλήρου και του λαού, στο Μέγα Συνοδικό της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μέχρι τις 12.30΄ μ.μ. και το απόγευμα μεταξύ των ωρών 15.00΄ - 18.00΄μ.μ.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
12 Νοεμβρίου  2012.