7/12/12

Εισφορά Νίκου Αναστασιάδη στο κοινωνικό παντοπωλείο Αρχιεπισκοπής


 

 

Ο λαός μας με πολλή χαρά βλέπει αυτή την ενέργεια εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, και ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση. Είπε πως η Εκκλησία έθεσε ως στόχο κάτι που αποτελεί και στόχο όλου του πολιτικού κόσμου «να μην επιτρέψουμε να πεινάσει κανείς Κύπριος μέχρι να έλθει η ώρα που η ανάπτυξη θα επιτρέψει σε όλους να ζουν ανθρώπινα, χαρούμενα και ευτυχισμένα εδώ σε αυτό το βασανισμένο τρόπο».

 

Εξάλλου ο κ. Αναστασιάδης, αναφέροντας πως η συλλογή των αγαθών οφείλεται στους εθελοντές που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, είπε πως ο εθελοντισμός «είναι ένα κομμάτι στο οποίο θέλουμε να δώσουμε τρομερή έμφαση», προσθέτοντας πως «έναν μέρος της κοινωνίας προσπαθεί μέσα από τον εθελοντισμό να αναπληρώσει όσα το κράτος δεν κατορθώνει λόγω και των οικονομικών συνθηκών».
Εύχομαι και πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση μελλοντικά να ανταποκριθούμε, αναβαθμίζοντας και τις οργανώσεις των εθελοντών αλλά και την κοινωνική προσφορά του κράτους προς τους συμπολίτες μας, πρόσθεσε.

Απαντώντας ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως δεν αμφέβαλλε ότι οι εθελοντές θα ενεργοποιούνταν και θα έκαναν το καθήκον τους στο ακέραιο

Εξάλλου σε δηλώσεις τους στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης, αφού αναφέρθηκε στη συμμετοχή στην Κοινωνική Συμμαχία που στηρίζει την υποψηφιότητά του ατόμων και από το ΔΗΣΥ και από το ΔΗΚΟ και από το ΕΥΡΩΚΟ καθώς και ανέντακτων πολιτών, είπε πως ανάλογες εισφορές θα γίνουν και στις κατά τόπους Μητροπόλεις και πρόσθεσε πως «είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε».

Πρόσθεσε πως αυτό και ένα μήνυμα ότι «η έγνοια μας θα είναι πραγματικά να δημιουργήσουμε ένα κράτος το οποίο να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας των εχόντων ανάγκη».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον κ. Αναστασιάδη για την πρωτοβουλία αυτή και ανέφερε πως η ενέργεια αυτή είναι πολύ θετική, τη χρειάζεται ο λαός μας, γιατί βρίσκεται σε επίπεδα απαράδεκτα κάτι που δεν του αξίζει .

«Το ό,τι χρησιμοποιείτε χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας για να στηρίξετε αυτό το λαό είναι πολύ ενθαρρυντικό, σας τιμά όλως ιδιαιτέρως. Εμείς ως Εκκλησία θα ευχόμεθα να έχετε καλές επιτυχίες, γιατί θέλουμε ανθρώπους που να νοιάζονται για αυτό το λαό, να είναι σκυμμένοι πάνω στα προβλήματα αυτού του λαού, ούτως ώστε πολύ σύντομα να υπερπηδηθούν όλες οι δυσκολίες, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι αλλά και ο κάθε ένας ξεχωριστά, και να ανατείλουν καλύτερες ημέρες. Εμείς ως Εκκλησία θα σας συμπαρασταθούμε», κατέληξε.
Πηγή: ΚΥΠΕ