4/6/13

Το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής


Με την επίσκεψή του στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κυρίλλου στην Αθήνα.
Τον Πατριάρχη δέχθηκε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ο οποίος του απένειμε το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της τιμής, που απονέμεται εκτός από Έλληνες πολίτες και σε αλλοδαπούς που έχουν συμβάλλει στην προβολή της χώρας.



Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη ιδιαιτέρα για την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ρωσίας προς την Εκκλησίας της Ελλάδας και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας τόνισε "Είμαστε αδελφοί λαοί με κοινά στοιχεία. Ακλόνητο θεμέλιό μας είναι η ορθοδοξία, που αποτελεί τον τρόπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δυο λαών".

Τον Πατριάρχη συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει το απόγευμα για την Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 7 Ιουνίου.

 Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Κονταρίνης - Χρήστος Μπόνης