1/10/13

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στη Μονή του Αγίου Νεοφύτου


Πλήθος πιστών συνέρρευσε το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Νεοφύτου όπου γιορτάστηκε με πάσα λαμπρότητα η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου της Πάφου, Αγίου Νεοφύτου.

Σήμερα το πρωί τελεστή   αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄, ο οποίος πλαισιώθηκε και από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκιδόνος Αθανάσιο, Κορωνίας Παντελεήμων, Ζακύνθου Διονύσιο και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αρσινόης Νεκτάριο και Μεσαορίας Γρηγόριο.
Ο Μητροπολίτης Κορωνίας, εξ Αθηνών,  Παντελεήμων στο κήρυγμα του  προς τους πιστούς ανέφερε πως  στην  καθημερινή μας ζωή κάνουμε επιλογές, προσθέτοντας ωστόσο, πως το σωστό και το  δίκαιο δεν είναι πάντα η εύκολη επιλογή.
Άσκηση είπε,  σημαίνει να διαλέγουμε όχι  το εύκολο αλλά το σωστό, το αληθινό, το δίκαιο, ακόμα  άσκηση σημαίνει στη ζωή μας να αφήσουμε κάτι για να επιτύχουμε κάτι άλλο.
Αφήνουμε παράδειγμα πρόσθεσε, μια ελαφριά ψυχαγωγία  για να έχουμε μια ποιοτική ψυχαγωγία.
Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Κορωνίας Παντελεήμων αναφέρθηκε και στο παιχνίδι του γλάρου και το παιχνίδι  του  χοίρου.
Ο γλάρος είπε «βουριέται στους λευκούς αφρούς. Ο χοίρος κυλιέται στη λάσπη. Και ο άνθρωπος μπορεί να χαίρεται αλλά χωρίς να λερώνει τον χιτώνα  της ψυχής του. Άσκηση όμως χρειάζεται και στις σχέσεις μας με τους  ανθρώπους».
Στο τέλος της θείας λειτουργίας έγινε λιτάνευση των Τιμίων λειψάνων του Αγίου Νεοφύτου.
Εξάλλου, με  την ευκαιρία της εύρεσης και  ανακομιδής των Τιμίων λειψάνων του  Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, κτήτορα και προστάτη της Μονής του Αγίου Νεοφύτου τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο  χοροστάτησε  η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Πηγή: inews