30/12/13

Ο Μακαριώτατος επισκέπτεται τους εν ασθενεία ευρισκόμενους

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10.00΄π.μ. επισκέφθηκε, επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Γενικό Νοσοκομείου Πάφου και αντάλλαξε ευχές με τους ασθενείς και το προσωπικό.

Σε δηλώσεις του, στα ΜΜΕ, μετά το πέρας της επίσκεψης ανέφερε τα ακόλουθα ο Μακαριώτατος «αξιωθήκαμε και φέτος να έρθουμε εδώ στο Νοσοκομείο Πάφου να δούμε τους ασθενείς να τους πούμε τα περαστικά και τα Χρόνια τα Πολλά».
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αντάλλαξε ευχές με το Διευθυντή αλλά και το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,και τους συνεχάρη για την προσφορά τους, που είναι ένα δόσιμο ολοκληρωτικό προς τον συνάνθρωπο μας – όπως είπε- και δεν πληρώνεται με τίποτα.
Διότι συνέχισε, «το να δίδει κανείς όλο τον εαυτόν του στον άλλο, είναι και αρετή και ο μόνος που μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτό είναι ο δωριοδότης Θεός».
Μαζί με τα Χρόνια τα Πολλά, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, τους ευχόμαθε ό,τι καλό να δώσει ο Θεός στους γιατρούς μας, ώστε να προσφέρουν πάντοτε όλο τον καλό εαυτό τους στους ασθενείς, αλλά και στους ασθενείς μας ταχεία ανάρρωση, να επιστρέψουν στους δικό τους σπίτι και να συνεχιστεί η πορεία της ζωής τους ομαλά, και με υγεία.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καταλήγοντας ευχήθηκε όπως οι οικονομικές δυσκολίες που ενέσκυψαν προσφάτως στην πατρίδα μας να φύγουν και να ανατείλουν καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας και για τον λαό μας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', συνοδευόμενοι από τον Υπουργό Υγείας Πέτρο Πετρίδη, επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Μακάρειο Νοσοκομείο και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης στους ασθενείς, καθώς και συγχαρητηρίων προς όλο το προσωπικό των νοσηλευτηρίων για το δύσκολο έργο που επιτελούν.Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «επιτελείτε ένα σημαντικό, θεάρεστο έργο, αλλά και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο». Γνωρίζω, είπε, «το πόσο μοχθείτε γι αυτό και η ευαισθησία μας όσον αφορά τους νοσηλευτές και κάποιες περικοπές επιδομάτων». Πρόσθεσε ότι «υπήρξαμε με τη συντεχνία όσο το δυνατό λογικότεροι, απ' ό,τι θα ανέμενε κανείς, με βάση τα δεδομένα».
Η προσπάθεια, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «είναι με κάθε τρόπο, να δούμε, πώς υλοποιείται μέσα από συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους το ΓεΣΥ, έτσι ώστε το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά και στις προσδοκίες των πολιτών».Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, καθώς και «το 2014 να είναι η χρονιά που θα τελειώνουν τα προβλήματα που συναντήσαμε το 2013 ή και προηγουμένως και να μπούμε πια σε μια νέα εποχή της συγκρότησης, της αναδημιουργίας, του εκσυγχρονισμού και της δυνατότητας επιτέλους το κράτος, ύστερα από κάποιες περιπέτειες, να ξαναμπορέσει να δώσει αυτό που χρωστά στους πολίτες του». Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό «για την προσφορά σας προς τους συνανθρώπους μας». Συγχάρηκε παράλληλα το Διευθυντή και όλα τα στελέχη που συμβάλλουν μέσα από τις προσπάθειες τους στην ποιοτικότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση ανθρώπων που έχουν ανάγκη. «Θα είμαστε στο πλευρό σας, στο βαθμό που μας επιτρέπεται», διαβεβαίωσε.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' ευχαρίστησε «τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για το δόσιμό τους που δεν μπορεί να έχει αντάλλαγμα, μόνο ο Θεός μπορεί να τους ανταμείψει».  Με τις πιο θερμές ευχές και προσευχές μας, συνέχισε , «ο δωρεοδότης Θεός εκατονταπλασίως να τους ανταποδώσει, γιατί προσφέρουν όλον τον καλόν εαυτόν τους στην υπηρεσία των ασθενών και ξέρουμε τι εστί να περιποιείσαι τους ασθενείς, που εκεί θέλει δύναμη πολλή».
Ευχήθηκε «καλή δύναμη, τους διαβεβαιώνουμε, όπως και ο κύριος Πρόεδρος ετόνισε, θα είμεθα μαζί τους συνεργάτες, συνοδοιπόροι στο δύσκολο αγώνα που έχουν και να ευχηθούμε σε όλους τα χρόνια τα πολλά, ο καινούριος χρόνος να είναι καλύτερος από τον περσινό».Πρόσθεσε ότι «από εμάς εξαρτάται να είναι καλύτερος, θα δώσουμε όλοι τον καλό εαυτό μας, προγραμματισμένα θα δουλέψουμε σκληρά, ούτως ώστε  να έχουμε ένα όμορφο νέο έτος».
Πηγή: ΚΥΠΕ