17/4/14

Ο Δήμαρχος Αθηναίων στην Αρχιεπισκοπή

Το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη.



Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το θεσμό της "Κοινωνικής Κατοικίας", που εγκαινιάστηκε μόλις χθες. Πρόκειται για ένα κτήριο επί της οδού Μπουμπουλίνας, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο παραχωρήθηκε για χρήση από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα στο δήμο Αθηναίων και με τη συνεργασία της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρίας «Ανθρώπινοι Άνθρωποι». Η πολυκατοικία επισκευάστηκε και επιπλώθηκε, προκειμένου να φιλοξενήσει 17 οικογένειες.

"Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα τον Αρχιεπίσκοπο και τον ενημέρωσα για το κοινωνικό έργο του δήμου, ιδιαίτερα για την "Κοινωνική Κατοικία", όπου στεγάζονται συνολικά 52 άτομα. Το έργο θα το συνεχίσει ο δήμος με μεγάλη ένταση και σε στενή συνεργασία με την Εκκλησία, με την οποία συνεργαζόμαστε ήδη στα συσσίτια της Αθήνας", ανέφερε ο κ. Καμίνης, ενώ συμπλήρωσε ότι " η επόμενη χρονιά είναι η αρχή της εξόδου από την κρίση".

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του ευχήθηκε καλή δύναμη στο Δήμαρχο της Αθήνας, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Έχουμε μερικές διαφορές με τον κ. Δήμαρχο, αλλά και πολλούς κοινούς στόχους σχετικά με την εξυπηρέτηση του πολίτη".