9/4/14

Η Εκκλησία θα συνεχίσει να στηρίζει το Υπουργείο Παιδείας

Τη διαβεβαίωση ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να στηρίζει την παιδεία, ώστε να βελτιώνεται για το καλό του τόπου και του λαού, έδωσε τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2014, η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄ στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή.
Ο κ. Καδής ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη συμπαράστασή του, καθώς και για την πρόθεση του να συνεχίσει τη στήριξη των μαθητών από τις επιπτώσεις που προέρχονται από την οικονομική κρίση.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ότι “είχαμε μία πρώτη συνάντηση σήμερα εδώ, είδαμε σφαιρικά τα θέματα της παιδείας μας”, προσθέτοντας ότι “η Εκκλησία πάντοτε ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται για την παιδεία”.
“Εμείς θέλουμε η Κύπρος να έχει μία παιδεία επιπέδου και είναι χαρά μας να βλέπουμε να ανέρχεται η παιδεία μας”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι διαβεβαίωσε τον Υπουργό Παιδείας ότι “θα είμαστε κοντά του, όποια βοήθεια θέλει θα την έχει και θα είναι αμέριστη η βοήθεια της Εκκλησίας προς το Υπουργείο και προς τον ίδιο προσωπικά, και θα χαιρόμαστε πραγματικά ως Εκκλησία να βλέπουμε την παιδεία μας να ανεβαίνει συνεχώς για το καλό του τόπου μας και του λαού μας”.
Ο κ. Καδής ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα με τον Αρχιεπίστοκο Κύπρου “θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος”, σημειώνοντας ότι “το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τα θέματα της παιδείας και του πολιτισμού είναι διαχρονικό”.
“Έχω και προσωπικά σήμερα διαπιστώσει το ζωηρότατο ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου για τα ζητήματα αυτά και θέλω να τον ευχαριστήσω για την πρόθεσή του να σταθεί συμπαραστάτης στο έργο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού”, είπε.
Επίσης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο “για την πρόθεσή του η Εκκλησία να συνεχίσει τη στήριξη του έργου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού όσον αφορά τη στήριξη των μαθητών από τις επιπτώσεις που προέρχονται από την οικονομική κρίση”.
“Η υποστήριξη που είχαμε μέχρι σήμερα από την Εκκλησία θα συνεχιστεί και αυτό είναι ένα δείγμα της προσφοράς της Εκκλησίας προς τους μαθητές, αλλά και προς τον τόπο”, πρόσθεσε.
Πηγή: ΚΥΠΕ