10/10/14

Τριήμερος εορτασμός του Αγίου Θεράποντος της Αγκαστίνας (12-14 Οκτωβρίου 2014)



Ανακοίνωση - Πρόσκληση

Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας εορτάζουν τον Άγιο Θεράποντα στην προσφυγιά, με πρόσκληση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, του Κοινοτικού Συμβουλίου και των οργανωμένων συνόλων.

Την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στις Αγγλισίδες στην Λάρνακα. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα αναπευθεί δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και επιστροφή και επανεγκατάσταση στην κατεχόμενη Αγκαστίνα. Καθώς επίσης, θα τελεστούν μνημόσυνα όλων όσων πέθαναν κατά το 1974 και μετά στην προσφυγιά.
Τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014, στις 5:30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Θεράποντος, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην Αρχιεπισκοπή. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τους άρτους της εορτής για την αρτοκλασία. Την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ίδιο Καθεδρικό Ναό.
Των ιερών ακολουθιών θα προΐσταται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.
Να σημειωθεί ότι η κοινότητά μας έχει μεγαλοπρεπή ναό της Αγίας Παρασκευής, που σήμερα διατηρείται ως τζαμί. Τον παλαιό ενοριακό ναό, που σήμερα υπάρχει ό,τι απέμεινε μαζί με το κοιμητήριο της κοινότητας και τα ερείπια του ναού του Αγίου Γεωργίου.
Καλούνται οι συγχωριανοί μας Αγκαστινιώτες να συμμετάσχουν στο τριήμερο εορτασμού του πολιούχου μας Αγίου Θεράποντα.

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή, το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα οργανωμένα σύνολα της Αγκαστίνας.