15/11/18

Επίσκεψη του Συρορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνατίου-Εφραίμ Β' και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Ίδρυμα Κόκκορη

Επίσκεψη του Συρορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνατίου-Εφραίμ Β' και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Ίδρυμα Κόκκορη


Επίσκεψη στο Ίδρυμα Κόκκορη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησαν ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος-Εφραίμ Β' και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκαν για το έργο, τις δραστηριότητες και τα προγράμματα που λειτουργούν στο Ίδρυμα, ενώ συνομίλησαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.
Επί της υποδοχής, ο διευθυντής του Ιδρύματος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του μίλησε για την ιστορία και το έργο του Ιδρύματος, το οποίο «προστατεύει με μέριμνα και παροχές υψηλών προδιαγραφών έναν πολύ ευαίσθητο πληθυσμό που η Πολιτεία αυτή τη στιγμή αδυνατεί να πράξει». Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη Μέση Ανατολή, την κατάσταση που επικρατεί εκεί «και ειδικότερα στη Συρία, όπου εκδιώκονται οι Χριστιανοί από τις πατρογονικές τους εστίες, όπου πολλοί συνάνθρωποί μας οδηγούνται στο μαρτύριο της πίστεως διά της θυσίας του αίματος. Αυτά τα δεινά δύνανται να συγκριθούν με τα δεινά των πρώτων χριστιανών. Με αυτές τις σκέψεις, αυτή τη στιγμή είναι επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση όλων μας για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας, την παύση της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στη Μέση Ανατολή και όχι μόνον, και η προσπάθεια περιορισμού κάθε λογής βίας και θρησκευτικού φανατισμού», πρόσθεσε.
Ακολούθως, ο π. Νικόδημος προσέφερε στον Πατριάρχη ως ενθύμιο «ένα καράβι με απλά υλικά και τα χρώματα της πατρίδας μας και ένα κομπολόι που φιλοτεχνήσαν τα παιδιά».
Το παρών έδωσαν ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Παύλος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, οι μητροπολίτες που συνοδεύουν τον Πατριάρχη κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Εκκλησία της Ελλάδος και οι τοπικές Αρχές.