6/12/11

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συναντήθηκε με τον Αρχιραββίνο του Ισραήλ Yona Metzger

 Δεκέμβριος 05. 2011 12:00










Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε με τον Αρχιραββίνο του Ισραήλ Yona Metzger στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011.

Ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ έφτασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος και τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Michael Harari και τον Αρχιραβίνο της Κύπρου Arie Zeev Raskin.

Ο Μακαριώτατος και ο Αρχιραββίνος συνομίλησαν, ανταλλάζοντας σκέψεις και προβληματισμούς αναφορικά με τις σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ, τονίζοντας ότι ανέκαθεν μεταξύ των δύο χωρών υπήρχαν καλές σχέσεις και ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και διεύρυνσης αυτών των σχέσεων. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε, επίσης, στο Εθνικό μας πρόβλημα, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, την κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία, καθώς και για την συνεχιζόμενη καταστροφή των ιερών και πολιτιστικών μας μνημείων από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος και ο Αρχιραββίνος αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ενώ η επίσκεψή του συνεχίστηκε με ξενάγηση σε χώρους του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, όπως στο Μέγα Συνοδικό, το Μικρό Συνοδικό και το διαμέρισμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και αμέσως μετά στο Βυζαντινό Μουσείο και τη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Η φιλοξενία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο Μακαριώτατος το μεσημέρι προς τιμή του Αρχιραββίνου της γείτονος χώρας.

Παναγιώτης Θεοδώρου, Θεολόγος.