11/7/14

Μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας (11 Ιουλίου)

Η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας, της Ισαποστόλου Όλγας, βασιλίσσης της Ρωσίας και του Ιερομάρτυρος Αρσενίου πατριάρχου Αλεξανδρείας.


 Η αγία και μεγαλομάρτυς Ευφημία, παιδιόθεν ήταν πολύ ευσεβής, λόγω της ορθής και συγκροτημένης ανατροφής που της είχαν δώσει οι γονείς της.
Αγάπησε με μεγάλη θέρμη τον Χριστό και αφιερώθηκε ολόψυχα σ` αυτόν και την Εκκλησία, κάνοντας πράξη στη ζωή της τα λόγια του Ευαγγελίου που είχε διδαχθεί.
Φρόντιζε και ενδιαφερόταν για όλο τον κόσμο, ακόμα πολλές φορές και εις βάρος της υγείας της.

Προδόθηκε από φθόνο, για την χριστιανική της ιδιότητα, γι’ αυτό και οδηγήθηκε  ενώπιον του Διοικητή της πόλης, όπου, ομολόγησε την πίστη της στον αληθινό Θεό και γι` αυτό υπέστη άγρια βασανιστήρια. Η χάρης του Παναγίου Πνεύματος την ενίσχυε και αντιστάθηκε μέχρι το ολοκληρωτικό μαρτύριο.
Το θαυμαστό τέλος της μαγαλομάρτυρος Ευφημίας ήρθε αφού προηγουμένως ρίχτηκε στα άγρια θηρία που την κατασπάραξαν και παρέδωσε τη ψυχή της στο Βασιλέα Χριστό.

Με το μαρτύριο της αγίας Ευφημίας επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η προσφορά και δυναμισμός των χριστιανών γυναικών, οι οποίες με την χάρη του Θεού, βρίσκουν το σθένος και την υπομονή για χάρη της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.



Επιμέλεια: Ε.Μ.Γρ.