9/11/12

Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Μαξίμου

Η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρό Μάξιμο τελέσθηκε το πρωί της, Παρασκευής 9 Νοεμβρίου 2012, Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη και με την συμμετοχή Προκαθημένων και Ιεραρχών απ’ όλη την Ορθοδοξία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι της Σόφιας.Σήμερα στη Βουλγαρία έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος.

Στην εξόδιο Ακολουθία παρόν ήταν  η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, εκπρόσωποι των άλλων χριστιανικών Εκκλησιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, διπλωμάτες και πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Βουλγαρίας.
Να σημειώσουμε ότι εκ μέρους της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου,  παρέστη  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχου απο τους προκαθημένους, παρέστησαν, επίσης, ο Πατριάρχης Σερβίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.
Να αναφέρουμε ότι ο ενταφιασμός του σκηνώματος του μακαριστού Πατριάρχου έγινε στη Σταυροπηγιακή Μονή  Τρογιάν.
Να συμπληρώσουμε, επίσης, ότι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας υπόγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, της Ιεράς Συνόδου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου κλήρου και λαού οι οποίοι εύχονται και προσεύχονται όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να κατατάξει Αυτόν εις σκηνές δικαίων και αναδείξει άξιο διάδοχο Αυτού.

Μιχάλης Σπύρου