5/2/13

"Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας"

Με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνομίλησε σήμερα το πρωί στο Συνοδικό Μέγαρο ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος:
"Είχαμε μια εγκάρδια και ειλικρινή συζήτηση για θέματα που αφορούν στην Εκκλησία.
Το υπουργείο εξωτερικών, άλλωστε, έχει σχέσεις με την Εκκλησία. Ενημέρωσα τον Μακαριώτατο για τα ταξίδια και τις συναντήσεις που είχα με εκπροσώπους της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσω στην Βυρηττό για την ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Αντιοχείας. Είναι χρήσιμο, εξάλλου, να είμαστε κοντά στην εκκλησία, γιατί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει τη δύσκολη συγκυρία".

Ο Μακαριώτατος σε δηλώσεις του ανέφερε: "Ενημερώθηκα για τα ταξίδια του Υπουργού, γιατί είναι αισιόδοξο μήνυμα οι επισκέψεις σε κέντρα Ορθοδοξίας. Μιλήσαμε για θέματα που αφορούν στις σχέσεις εκκλησίας με το Υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο κάθε συνάντησή μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον".

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα των εργασιών που πραγματοποιεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τον Φεβρουάριο. Αύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, θα τιμηθεί, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης