24/12/13

Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Δημητριάδος



   Την Μητρόπολη των εορτών, τη Γέννηση του Σωτήρος Χριστού, εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 25/12. Για το λόγο αυτό, πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών ευκαιριών έχει καταρτήσει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, για την καλύτερη δυνατή μετοχή όλων στο Μυστήριο της Θείας Ενανθρώπησης.

   Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Αγίου Δωδεκαημέρου, την Τρίτη 24/12, παραμονή των Χριστουγέννων, στις 5,30 π.μ.. στους Ιερούς Ναούς του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα τελεστεί η 1η Θεία Λειτουργία για τους εργαζομένους. Από τις 7 έως τις 10.30 π.μ. θα τελεστούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων, ο Μέγας Εσπερινός της εορτής και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.
   Στις 6.30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.
   Ανήμερα της εορτής, από τις 5,30 έως τις 8,30 π.μ. θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων. Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Κατά την θεία Λειτουργία θα αναγνωσθεί το εόρτιο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου μας.