30/6/14

Εσπερινός στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο


 
Με την ευκαιρία της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και εις ανάμνησιν της επίσκεψης και του κηρύγματος των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου στην Πάφο τελέστηκε μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής κατάνυξης ο πανηγυρικός Εσπερινός, την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, στις 7:30 μ.μ., στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο.
Ο τόπος είναι πολύ ιερός. Εδώ περπάτησαν οι Απόστολοι. Κήρυξαν το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως. Εδώ τους άκουσε ο Ρωμαίος διοικητής της Κύπρου η οποία τα χρόνια εκείνα 54-46 μ.Χ. είχε ως πρωτεύουσα την Πάφο.Χειροτόνησαν κατά τόπους Επισκόπους και εκχριστιάνισαν τον πρώτο Ρωμαίο αξιωματούχο, ο οποίος δέχθηκε το χριστιανικό βάπτισμα.
Του εσπερινού προέστη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και συγχοροστατούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων: Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Αρσινόης κ. Νεκταρίου, Χύτρων κ. Λεοντίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Επίσης έλαβε μέρος στον εσπερινό και ο Ιερός Κλήρος της Πόλεως της Πάφου.
Παρέστησαν ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Φειδίας Σαρίκας, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου και ο Εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς καθώς και πλήθος πιστών των ενοριών της Πάφου ή και εκ των παρεπιδημούντων από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος κ. Σταύρος Θεοδώρου.    
 
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακλούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου, κατά δε την περιφορά θα παιάνιζε η Φιλαρμονική της Αστυνομίας, ενώ Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.
Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.
 *******************************************