28/7/14

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης "ΠΛΟΕΣ ΧΧ", που διοργάνωσε για 20ή συνεχή χρονιά το "Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίας Κυδωνιέως".

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης "ΠΛΟΕΣ ΧΧ", που διοργάνωσε για 20ή συνεχή χρονιά το "Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίας Κυδωνιέως".
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα, προσωπικότητες της Τέχνης και πλήθος Ανδρίων και παραθεριστών. Προηγουμένως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρακολούθησε εκδήλωση κλασικής μουσικής από καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


Η φετινή εικαστική έκθεση του θερινού θεσμού ΠΛΟΕΣ που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου είναι επετειακή, καθώς ο επιτυχημένος αυτός θεσμός ολοκληρώνει τα 20 πρώτα χρόνια παρουσίας του. Κατά την διάρκεια των 20 χρόνων που μεσολάβησαν, παρουσίασαν έργα τους στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, με γνωστές, αλλά και με καινούριες τους κάθε φορά εικαστικές δημιουργίες. Γι' αυτό και η εφετινή έκθεση είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους που με τον τρόπο τους συνέδραμαν, έτσι ώστε να αποκτήσει κύρος και σοβαρότητα ο θεσμός. Παράλληλα, οι καλλιτέχνες αυτοί υποστήριξαν τις προσπάθειες και τους σκοπούς του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως, ανάμεσα στους οποίους ήταν και συνεχίζει να είναι η ποιοτική αποκέντρωση, η αντιπροσωπευτική προβολή και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας των εικαστικών έργων (μέσω συνοδευτικών κειμένων, αλλά και με την έκδοση δίγλωσσων Καταλόγων), καθώς και η διάδοση της γόνιμης και καθ' όλα εύρωστης πολιτιστικής παραγωγής της χώρας.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Σύρου