4/8/14

Με λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσῶν, αφιερωμένες στον Όσιο Νικηφόρο τον Χίο και την θεολογική θεώρηση της Οικολογίας, θα διέλθει το διήμερο Σάββατον 9 και Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στα Καρδάμυλα.


Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 στις 22.00 θα τελεσθεί Αγρυπνία στο Ναό Αγίου Νικηφόρου Καρδαμύλων ενώ την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στις 18.30 στην Ιερά Μονή Πέρα Παναγιάς Καρδαμύλων θα τελεσθεί η Παράκληση και στις 19.30 στην ενοριακή αίθουσα Αγίου Νικολάου Καρδαμύλων, εσπερίδα με θέμα : «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Το πρόγραμμα της εσπερίδας θα περιλαμβάνει Δέηση υπέρ προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, χαιρετισμό από τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, Ομιλίες από τον κ. Κων/νο Σ. Βούκουνα, Μηχανολόγο Μch, πρώην υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Αγωγής Δ. Δ. Ε. Χίου, με θέμα: «Οικολογία και Εκκλησία», από την κ. Ευαγγελία Μελαχροινούδη, Θεολόγο, με θέμα: «Ακρασία και εγκράτεια. Το πρόβλημα και η λύση του για τον σύγχρονο άνθρωπο» και από τον κ. Πέτρο Τριπολίτη, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Χίου «ΟΜΙΚΡΟΝ», με θέμα: «Εθελοντισμός και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».
Από την υμνογραφία της Εκκλησίας θα αποδοθούν κατά την εκδήλωση, ο ύμνος των τριών παίδων και τροπάρια για τους Αγίους Άνθιμο και Νικηφόρο.