26/8/14

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΟΡΦΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΟΡΦΟΥ


ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μετά από διευθετήσεις που έχουν γίνει μέσω των Ηνωμένων Εθνών θα μας επιτραπεί να περάσουμε από το οδόφραγμα του Αστρομερίτη για τον εσπερινό της μεγάλης γιορτής του Αγίου Μάμα και για τη Θεία λειτουργία.

Τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου 2014, και ώρα 6.30 μ.μ., θα ψαλεί ο Μέγας αρχιερατικός Εσπερινός προϊσταμένων των μητροπολιτών Λεμεσού κ. Αθανασίου και Μόρφου κ. Νεοφύτου και την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 7.30 π.μ., θα αρχίσει η ακολουθία του Όρθρου με την άφιξη των αρχιερέων Λεμεσού κ. Αθανασίου, Καρπασίας κ. Χριστοφόρου και Μόρφου κ. Νεοφύτου. Στη συνέχεια θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία. Την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 5.00 μ.μ., θα τελεστεί Παράκληση προς την ιερά εικόνα του Χρυσοσώτηρος Ακανθούς και τον εορτάζοντα άγιο Μάμαντα.

Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Χρυσοσώτηρος από την Ακανθού, η οποία φυλάσσεται προσωρινά στον ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, καθώς επίσης να λάβουν άγιο έλαιο από τη σαρκοφάγο του Αγίου.

Οι Μορφίτες, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και άλλοι πιστοί, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα προσευχηθούμε στον πολιούχο και προστάτη της πόλης μας Άγιο Μάμα για δικαίωση και επιστροφή στη γη μας.

Ο Δήμος Μόρφου καλεί όλους τους Μορφίτες να δώσουν το παρόν τους τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία λειτουργία και την Παράκληση που θα πραγματοποιηθούν στην σκλαβωμένη μας πόλη.


ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ