20/5/15

Θεία Λειτουργία στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας

Θεία Λειτουργία στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας

Την Τετάρτη της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα, 20 Μαΐου 2015, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα, στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας» στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή των κληρικών και λαικών ιεροσπουδαστών.

Της Αναστάσιμης Ακολουθίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, προτρέποντας τους ιεροσπουδαστές να είναι πάντα φως Χριστού μέσα στον κόσμο, να οικοδομούν την προσωπικότητά τους με τις αρετές της αγάπης, της συγχώρεσης και της ταπείνωσης, να καταρτίζουν τον εαυτό τους με ένθεη γνώση και να αποτελούν, με τη χάρη του Θεού, παράδειγμα προς μίμηση μέσα στην ενορία τους κι ανάμεσα στους Χριστιανούς.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος έδωσε στους διδάσκοντες και διδασκομένους την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και επισήμανε το πατρικό του ενδιαφέρον για το επιτελούμενο έργο της σχολής. Ακολούθως, απάντησε σε ερωτήσεις των ιεροσπουδαστών.

Τέλος, ο Επίσκοπος Μεσαορίας ευχαρίστησε τον Σχολάρχη της Σχολής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Βενέδικτο Ιωάννου και όλους τους παριστάμενους για τη φιλοξενία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Ακαδημαϊκού έτους.


Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας
Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι